Breaking News :

nothing found
28-09-2023

Habitin ekspertët Bullgar: Arsyet e aksid*entit në autostradën e Strumës nuk do të dihen!

Advertisement

Kryetari i Shoqatës së Shoferëve Bullgar (BOS) Hristo Radkov tha se dje ka qenë afër autobusit që u do*gj dhe në të cilin 46 persona humbën jetën dhe 7 i mbijetuan aksi*dentit. Sipas tij, arsyet e aksid*entit të rëndë do të mbeten të fshehta.

“Doja të shihja në mënyrë indirekte se çfarë mund të supozojmë. Për momentin vetëm hamendësojmë, kështu që do të qëndrojë deri në fund, sepse autobusi u do*gj. Nëse pyesni se sa shpejt ka vozitur, nuk mund të themi. Tahografi është dje*gur plotësisht, tru*pat janë shumë të karb*onizuar, që do të thotë se shoferi edhe nëse ka pasur atak në zemër nuk mund ta marrim vesh, sepse aut*opsia nuk mund të bëhet”, ka shpjeguar eksperti i rrugës në BulgariaOnAir.
Sipas Radkov, vetë aksi*denti nuk është aq i rën*dë ndërsa nga zja*rri vijnë shumë viktima. Për të, pyetja e madhe është se çfarë e shkaktoi zja*rrin.
“Dëshmitarët okularë thonë se kanë dëgjuar një shpër*thim. Nafta nuk ka shkaktuar një zja*rr të tillë, diçka tjetër digjej me të”, tha Radkov.
“Ka shumë mënyra për të dje*gur një autobus, por ky është një autobus i ri i bërë nga materiale jo të dje*gshme – diçka digj*ej shumë fort atje,” shtoi Radkov.

Sipas Dimitar Gançevit nga kompania e internetit “Bulgaria”, kjo rrugë vetë i ma*shtron shoferët, sepse parmaku i djathtë rrotullohet në një kënd më të madh se kthesa.

“Dikush humbet orientimin aty ku është në lidhje me rrugën e duhur në rrugë. I udhëhequr nga kufiri i tij i djathtë, ai gabon ku fillon dhe mbaron rruga. Kthimi fillon më herët dhe është më i mprehtë, dikush dëshiron ta presë, kthehet dhe kalon shumë afër gardhit mbrojtës pastaj rruga të çon të kthehesh më herët seç duhet,” shpjegoi Gançev.
“Kjo rrugë është vënë në funksion para 15 vitesh dhe meqë nuk ka incid*ente të tjera, nuk i takon rrugës”, theksoi presidenti i BOS-it.
Radkov do të drejtonte hetimet për të sqaruar shkakun e zjarrit.
“Çfarë e shkaktoi këtë zj*arr të madh?” Nuk mund të jetë nga vaji. Është shumë e lehtë të studiohen materialet metalike që janë më të trasha për të kuptuar temperaturën e zja*rrit. Por dyshoj shumë se dikush do ta bëjë këtë”, tha eksperti i rrugëve./Nmk-post/

Advertisement

Read Previous

Një burrë paraqet rastin në polici: Po më rreh gruaja!

Read Next

Trudeau e pret në takim Osmanin me çorape shumë ngjyrëshe!