Breaking News :

nothing found
16-08-2022

Gjermania pritet të zgjasë masën e izolimit

Advertisement

Gjermania pritet të zgjasë masën e izolimit të pjesshëm deri në fillim të muajit mars, pavarësisht pse shkalla e infektimit është duke rënë në shtetin me ekonominë më të madhe në Evropë.

Kancelarja gjermane, Angela Merkel dhe kryetarët e 16 landeve, do të mblidhen më 10 shkurt për të diskutuar strategjinë e së ardhmes, teksa rriten thirrjet nga bizneset për të lehtësuar masat e izolimit.

Merkel raportohet se preferon të zgjasë masat, të cilat janë në fuqi prej muajit nëntor, dhe të cilat janë ashpërsuar në mesin e muajit dhjetor.

“Ne nuk do të fitonim asgjë nëse do të largonim izolimin para kohës”, u ka thënë Merkel pjesëtarëve të Partisë së saj Demokristiane (CDU), kanë deklaruar pjesëmarrësit e këtij takimi.

Ajo besohet të ketë bërë edhe paralajmërime se shkalla e infektimit mund të rritet sërish nëse izolimi hiqet shpejt.

Advertisement

Read Previous

Numri i pacientëve me llojin britanik të Covid-19 në Maqedoni është rritur në 56

Read Next

Biden mban premtimin, SHBA qëndron në OBSH