Breaking News :

nothing found
01-12-2022

Filipçe: Po planifikojmë ndryshime ligjore që të rrisim kompetencat e OJQ-ve

Advertisement

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, sot mori pjesë në forumin tematik “Ballafaqimi me krizën me burime (të pamjaftueshme)”, organizuar nga Qendra e Maqedonisë për Bashkëpunim Ndërkombëtar dhe Civica Mobilitas.

Në fjalën e tij, Filipçe iu referua rëndësisë së organizatave të shoqërisë civile dhe kontributit të tyre në bërjen e politikave, si dhe në trajtimin e krizës së shkaktuar nga coronavirusi. Duke folur për menaxhimin e krizës së krizës, ai vuri në dukje dy segmente – bashkëpunimin intensiv dhe komunikimin midis të gjitha institucioneve, vendosjen organizative, koordinimin e përditshëm të aktiviteteve midis institucioneve dhe funksionimin e Stafit të Koordinimit të Përgjithshëm të Krizave në nivelin e Qeverisë, si dhe komunikimin e shpeshtë me publikun ne anën tjetër.

“Në këtë mënyrë, përhapja e lajmeve të rreme shumë lehtë përgjohet. Ky komunikim i shpeshtë është një mundësi për të ndarë informacionin real, për të dëgjuar reagimet nga terreni, për të parë se cilat janë problemet reale që ndryshuan praktikisht çdo ditë dhe çdo ditë nënkuptonin në një farë mënyre një sfidë të re”, tha Filipçe.

Si një segment kryesor në trajtimin e krizës së coronavirusit, Ministri foli për solidaritetin dhe donacionet e shumta që i ndihmojnë shumë sistemit shëndetësor.

“Pasi lamë bashkëpunimin me Fondin Global, ne zbatuam marrëveshjet me organizatat e shoqërisë civile. Kjo krizë na ka ngadalësuar pak planet tona, ne po planifikojmë ndryshime ligjore që do të rrisin kompetencat e organizatave të shoqërisë civile që punojnë në këtë sektor, posaçërisht në sektorin e shëndetësisë, pikërisht për shkak të kësaj për të përdorur kapacitetet e tyre. Duhet të jemi të sinqertë dhe të pranojmë se OJQ-të me të vërtetë kanë më shumë njohuri, më shumë instrumente dhe më shumë akses sesa institucionet, dhe për këtë arsye mendoj se ato duhet të mbështeten dhe promovohen më tej, dhe gjithçka duhet të bëhet në aspektin ligjor ndryshimeve në mënyrë që ato të mund të azhurnohen në të ardhmen”, tha Filipçe.

Advertisement

Read Previous

Ekskluzive: Hoxha bind duhanprodhuesit dhe qendrat e blerjes të bëjnë marrëveshje për duhanin (foto-marrëveshja)

Read Next

Sela: Vizioni jonë është që mos të ketë institucione të politizuara në RVM