• 01-12-2021

Deputeti i VMRO-së përplaset me Zaevin në tubim të LSDM-së

Deputeti Ivan Jordanov nga VMRO-DPMNE sot erdhi në tubimin e LSDM-së në Shtip me rastin e zgjedhjeve lokale ku Kryeministri Zoran Zaev dha një deklaratë dhe iu përgjigj pyetjeve të gazetarëve. Deputeti Jordanovan “hyri” kur gazetarët duhej të bënin pyetje, të cilave Zaev i tha se kjo është një hapësirë ​​për gazetarët. Deputeti këmbënguli dhe tha se ai gjithashtu ka të drejtë të bëjë pyetje për shkak të legjitimitetit të dhënë nga populli dhe si qytetar i Shtipit.

Jordanov së pari u fërshëllye nga të pranishmit, pas së cilës Zaev i qetësoi. Deputeti më pas bëri tre pyetje:

– Së pari, me çfarë ftyre premton se për 9 muaj do të realizosh projektet që nuk i ke realizuar për tre vjet e gjysmë? Së dyti, a e dini se në ndërmarrjen ‘Bargala’, e cila ka të bëjë me kandidatin tuaj, dhjetë ditë më parë ai ka paguar një pagë prej dy mijë denarë për të punësuarit? Dhe pyetja e fundit që ju dha të drejtën për të negociuar në emër të popullit maqedonas, për të shitur gjuhën maqedonase, kulturën maqedonase dhe identitetin maqedonas, pyeti Jordanov.

Zaev pastaj tha se kjo është demokraci dhe iu përgjigj dy prej tre pyetjeve.

– Kandidati nuk do të ketë kohë për të përfunduar të gjitha projektet, por ai mund t’i fillojë ato, sepse Nikollov është kandidati më serioz për zgjedhjet e rregullta për Shtipin ku do të marrë një mandat prej katër vjetësh. Populli maqedonas dhe gjuha maqedonase nuk kanë qenë kurrë më të afirmuar se sot. Sot ne jemi maqedonas që flasim maqedonisht. Ne nuk jemi më IRJM. Sot ne jemi shtet. Prandaj ju rekomandoj që t’u shërbeni qytetarëve në mënyrën më të bukur demokratike dhe të merrni pjesë, të mos ikni, tha Zaev.

Kryetari i VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski publikoi një video të deputetit të ri Jordanov duke bërë pyetje, por përgjigjet nga Zaev u prenë dhe videoja përfundon me pyetjet që bëhen.

 

Linku i videos:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10221608271107925&id=1587792231

 

Read Previous

A e kontrollon dikush Ngrohtoren në Çair sa e ndot ajrin? (Video)

Read Next

Cilët kompani fituan më së shumti nga pandemia Korona?

%d bloggers like this: