Breaking News :

nothing found
23-09-2023

Coronavirus në Austri/ Nga e hëna bllokim i ashpër në të gjithë vendin (Foto)

Advertisement

Nga e hëna, 22 nëntor 2021, do të ketë një bllokim të ashpër në Austri. Kjo duhet të zgjasë maksimumi njëzet ditë. Më pas, bllokimi vlen vetëm për personat e pavaksinuar. Këtu është informacioni më i rëndësishëm: Kufizimet e daljes rreth orës Ju mund të largoheni nga apartamenti juaj vetëm për arsye të caktuara (p.sh. puna, blerja e sendeve ushqimore, kontakti me kujdestarët individualë të rëndësishëm, relaksimi në ajër të pastër). Tregtia dhe shërbimet janë kryesisht të mbyllura. Vetëm dyqanet për nevoja ditore lejohen të qëndrojnë hapur, duke përfshirë supermarketet dhe farmacitë. Janë bllokuar edhe parukierët dhe shërbimet e përqafimit të trupit. Gastronomia do të mbyllet. Një kërkesë për maskë vlen për të gjitha nivelet e shkollës, duke përfshirë edhe mësimet. Megjithatë, fëmijët lejohen të qëndrojnë në shtëpi pa certifikatë mjeku dhe të marrin paketa mësimore nga shkollat. Nëse është e mundur, fëmijët duhet të kujdesen në shtëpi. Vaksinimi i detyrueshëm për të gjithë kundër koronës po vjen Qeveria po fillon zbatimin e vaksinimit të detyrueshëm për të gjithë në Austri. Kjo duhet të hyjë në fuqi në shkurt 2022./ZIB

Advertisement

Read Previous

Gjykata merr vendim për Dardan Kirvaqën dhe Arbër Sejdiun

Read Next

Policia financiare në Komunën e Tetovës – kërkojnë lëndë nga koha e Sadi Bexhetit