Breaking News :

nothing found
28-09-2023

Cili Është Populli Më Intelegjent Në Botë, Cili Është Më Budalla? Shiheni Listën Ku Ndodhet Populli Ynë

Advertisement

Shikoni hartën e kombeve më të zgjuara, por edhe më budallenj në botë dhe zbuloni se ku është Maqedonia sipas IQ-së mesatare të njerëzve që jetojnë në të.
Shpesh, me shaka themi se është më e lehtë për një budalla të mos e dijë se është budalla.
Nga ana tjetër, ne duam të mburremi se sa të zgjuar jemi dhe nëse mendoni pak më mirë, do të kuptoni se askush nuk ju është ankuar ndonjëherë në jetën e tij se është budalla.
Sipas një studimi të kryer në vitin 2019 nga studiuesit Richard Lin dhe David Becker, japonezët kanë nivelin më të lartë të IQ-së në botë, me një mesatare prej 106.49.
Lista e 10 vendeve më të mira ku jetojnë njerëzit me IQ më të lartë është më poshtë:
Tajvan – 106,47; Singapor – 105,89; Hong Kong – 105,37; Kinë – 104,10; Koreja e Jugut – 102, 35; Bjellorusia – 101,60; Finlanda – 101,20; Lihtenshtajni – 101,07; Holanda dhe Gjermania – 100.74.Mesatarja e koeficientit të inteligjencës sipas të dhënave të këtij studimi është 98.16 që na vendos në njerëz të zgjuar nën mesataren. Maqedonia renditet e 108-ta me një IQ mesatare prej 81.91.
Kur bëhet fjalë për vendet e rajonit, rendi është si më poshtë:
Kroacia – 95,75; Bullgaria – 90,99; Serbia – 89,6; Bosnja dhe Hercegovina – 88,54; Mali i Zi5,78; Shqipëria – 81.75
Sipas një harte interaktive të bazuar në të dhënat e këtij studimi, koeficienti më i ulët i inteligjencës është vërejtur në kontinentin e Afrikës, i cili është shënuar me ngjyrë vjollce.
Shikoni listën e plotë të shteteve KËTU.

Advertisement

Read Previous

LSM: “Të rritet rroga minimale dhe e diela ditë jo pune”

Read Next

Arrestoet djaloshi i tiktokut që ndalonte veturat si polic