Breaking News :

nothing found
28-09-2023

Çfarë vendos juria për ish-fabrikën “Treska”?

Advertisement

Komuna Qendër publikoi raportin e kryetarit të jurisë për përzgjedhjen e zgjidhjes projektuese për lokacionin e ish-fabrikës “Treska”, arkitektit Miodrag Radonjiq Bato, njofton Meta.mk.
Raporti u referohet tre aplikimeve për konkursin e Komunës Qendër, të cilat juria e udhëhequr nga arkitekti, njëherit edhe kryetari Miodrag Radonjiq Bato, e ka renditur punimin e konkursit me kodin “GDVOR”, dhe ka ndarë çmimin e dytë në vlerë prej 369.000 denarëve.

Punimi është përgatitur nga grupi i autorëve Jovan Ivanovski, Paolina Milusheva, Tea Damjanovska, Mihajlo Stojanovski, Biljana Temelkovska dhe Maja Jankovska.
Me zgjidhjen konkurruese propozohet një koncept hapësinor i formuar nga pesë blloqe apartamentesh gjysmë të hapura, të hapura në zonën e parkut qendror me kate të kombinuara nga P + 4 në P + 8.

Punimi i renditur në vendin e dytë me kodin “SRHNC” është blerë për 30.000 denarë, dhe është vepër e Sara Simoskës, Limba Minova Zlateskit, Ruzhica Stankoviqit, Nina Strezovskës, Hristijan Peltekovskit dhe Teodor Angelovskit. Me këtë parashihet koncept hapësinor i formuar nga blloqet e banimit me katin P + 6 dhe kullat e banimit me katin P + 17.
Punimi i renditur në vendin e dytë me kodin “SRHNC” është blerë për 30.000 denarë, dhe është vepër e Sara Simoskës, Limba Minova Zlateskit, Ruzhica Stankoviqit, Nina Strezovskës, Hristijan Peltekovskit dhe Teodor Angelovskit. Me këtë parashihet koncept hapësinor i formuar nga blloqet e banimit me katin P + 6 dhe kullat e banimit me katin P + 17.
Autor i punimit të renditur në vend të tretë me kodin “XING”, me vlerë prej 30.000 denarësh është Jane Stojanoski.

Advertisement

Read Previous

Ngacmoi Ambasadoren e Luksemburgut në Kosovë, arrestohet

Read Next

Kryqi i Kuq me ndihmë financiare për familjet që humbën të afërmit e tyre nga zjarri në qendrën kovid në Tetovë