Breaking News :

nothing found
21-09-2023

BESA mban mbledhjen e kryesisë qendrore, ja vendimet!

Advertisement

Lëvizja Besa sonte në Tetovë ka mbajtur mbledhjen e Kryesisë Qëndrore në të cilën siç njoftojnë nga partia u rikonfirmua pozicioni politik i Lëvizjes BESA se nga zgjedhjet e fundit lokale.
Nga partia e Kasamit thonë se objektivat e vendosura si janë përmbushur në zgjedhjet lokale.

Kanë ngritur një edhe një shqetësim për metodat e përdorura nga BDI si pjesë e pushtetit dhe heshturazi të aprovuara nga LSDM, është cënuar liria e votës dhe demokracia në vend.

Nga Besa kishin edhe një apel për pushtetin LSDM-BDI.

Komunikata e plotë:

Lëvizja BESA sot mbajti mbledhjen e rradhës të Kryesisë Qendrore të partisë. Në këtë mbledhje të kryesisë u rikonfirmua pozicioni politik i Lëvizjes BESA se nga zgjedhjet e fundit lokale janë përmbushur objektivat e vendosura si janë fitorja në Komunën e Tetovës dhe Komunën e Zhelinës, poashtu me rreth 26.000 votat e fituara në zgjedhjet lokale rikonfirmoi edhe peshën politike të mandateve të deputetëve të fituara në zgjedhjet e vitit 2020.
Lëvizja BESA edhe njëherë shpreh shqetsimin e saj se me metodat e përdorura nga BDI si pjesë e pushtetit dhe heshturazi të aprovuara nga LSDM, është cënuar liria e votës dhe demokracia në vend.
Poashtu i bëjmë apel pushtetit aktual LSDM-BDI që urgjentisht të ndërpresin presionin me të gjitha format e mundshme që po ushtrojnë ndaj deputetëve të Lëvizjes BESA. Për këtë çështje kemi njoftuar edhe faktorin ndërkombëtar në vend. Veprimet për cënim të integritetit profesional të deputetëve dhe presioni që po ushtrohet ndaj tyre është edhe një dëshmi se demokracia dhe veprimi i lirë politik në Maqedoninë e Veriut po vendohet në rrezik.
Lëvizja BESA edhe njëherë riafirmon orientimin e saj në proceset euro-integruese duke llogaritur se antarsimi në BE është opcioni i vetëm i të ardhmes së Maqedonisë së Veriut.
Antarsimi në NATO garanton sigurinë e vendit dhe partneriteti i vazhdueshëm me SHBA dhe BE siguron të ardhmen pro-perëndimore të Maqedonisë së Veriut.
Lëvizja BESA do vazhdojë rrugëtimin politik për drejtësi dhe demokraci si dhe për heqjen e BDI-së nga forca e pushtetit apsolut, dhe në këtë drejtim do bashkëpunojmë me të gjithë subjektet politike të cilat ndajnë të njejtat vlera dhe synime.

Advertisement

Read Previous

Nesër zgjedhje parlamentare dhe presidenciale në Bullgari

Read Next

Tre të vdèkur dhe qindra të Lëñduar nga pickimet e akrepave