Breaking News :

nothing found
30-09-2022

BE do të sigurojë vaksina për Ballkanin Perëndimor sa më shpejt të jetë e mundur

Advertisement

Bashkimi Evropian do të përdorë një mekanizëm të veçantë për të siguruar vendet e Ballkanit Perëndimor dhe disa të tjerë me vaksina kundër koronavirusit.

“Sa më shpejt të jetë e mundur”. Kështu tha Ursula von der Leyen, kreu i Komisionit Evropian, në një njoftim pas një video konference me liderëve të BE-së, bën me dije Beta Briefing.

Në fund të 21 Janarit, Von der Leyen shpjegoi se shpërndarja e vaksinave në vendet e varfra dhe shtetet jashtë BE përmes mekanizmit ndërkombëtar COVAX po dëshmonte komplekse, prandaj ishte vendosur që të përdorej një mekanizëm i veçantë i BE për të siguruar që vaksinat të siguroheshin nga anëtarët e BE dorëzohen në Ballkanin Perëndimor.

Udhëheqësit e BE-së kanë vendosur gjithashtu të mos lejojnë udhëtimet jo-thelbësore brenda BE-së për shkak të përhapjes së shpejtë të një varianti të ri të rrezikshëm të virusit, duke ruajtur tregun e Unionit dhe zonën Shengen.

Von der Leyen dhe presidenti i Këshillit Evropian Charles Michel theksuan shqetësimin në rritje në BE-së mbi përhapjen e llojit të ri të koronavirusit dhe u zotuan për të gjitha hapat që do të ndërmerren për të përshpejtuar vaksinimin masiv të popullsisë së BE.

Prandaj pikat e nxehta në të gjithë botën duhet të përcaktohen saktësisht dhe personat që vijnë në BE nga zona të tilla duhet t’u kërkohet të prodhojnë një test COVID.

Advertisement

Read Previous

BE miraton përdorimin e testeve të shpejta antigjenike

Read Next

Filipçe: Pfizer po përballet me presion prandaj ka vonesë në furnizim