Breaking News :

nothing found
27-09-2023

Avokati i Thaçit me kritika ndaj Speciales: Te ndalen këto komente të masakruara të Prokurorisë

Advertisement

Avokati i ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçit, Gregory Kehoe ka pasur mjaft kritika ndaj Zyrës së Prokurorit të Specializuar sa i përket mospranimit të garancës së policisë së Kosovës për lirimin me kusht të Thaçit dhe të tjerëve.

Kehoe u shpreh se duhet të ndodh një debat lidhur me dyshimet që i ka Prokuroria sa i përket garancës së policisë dhe lirimit me kusht të tyre, shkruan lajmi.net.“Unë nuk ju kërkojë të ndryshoni urdhërin që keni lëshuar, por unë po ju kërkoj, po them se asnjë shqiptar nga Kosova nuk është liruar nga kjo gjykatë, më herët ka ndodhur. Pse? Nuk paska asnjë kusht që garanton që këta individë do të paraqiten në gjykatë në kohën e duhur dhe se do të respektojnë çdo vendim tuajin. Kjo procedurë duhet të shqyrtohet, pra me debat të hapur, të shohim se cilat janë rezervat që ka prokuoria mbi policinë e Kosovës, pra ne kërkojmë seancë dëgjimorë që t’i dëgjojmë se pse këta burra po e presin gjykimin ktu dhe të merremi me kushtet e vendosura.”, tha ai.

Kehoe u shpreh se nuk duhet të vazhdohet me komente të Prokurorisë sipas së cilave policisë së Kosovës nuk mund t’i zihet besë.

“Të mos vazhdojmë me këto komente të maskuara të Prokurorisë së kinse policisë së Kosovës nuk mund t’i zihet besë. Ne duhet t’iu bëjmë pyetje këtyre personave se do t’i respektojnë vendimet e Gjykatës. Marrë parasysh afatet e ngushta kur ne do të dalim para jush, duam që të zhvillojmë atë se çfarë do të bëjmë nesër, të flasim hapur, të mos flasim në bazë të gjërave të okupuara.”, tha Kehoe.

Seanca dëgjimore ndaj Thaçit dhe të tjerëve po vazhdon të mbahet dhe mendohet se është e fundit për këtë vit.

Advertisement

Read Previous

Ministri Filipçe takoi punonjësit me kontrate të punësuar në Spitalin e Tetovës

Read Next

Reformat në gjyqësor dhe sundimi i së drejtës vetëm në letër