Ahmeti: Në Qeveri vetëm me parti që mbështesin ndryshimet Kushtetuese!

Estimated read time 3 min read

Në një takim të mbajtur së fundmi, lideri i Frontit Europian, Ali Ahmeti, ka bërë një deklaratë të rëndësishme në emër të të gjithë liderëve të koalicionit.

Ai ka njoftuar për një fitore të madhe të Frontit Europian, jo vetëm në zgjedhjet presidenciale por edhe në ato parlamentare. Fushata e tyre u karakterizua nga uniteti dhe mesazhe të forta për paqe dhe stabilitet në vend, si dhe marrëdhënie të mira ndëretnike dhe një angazhim të qartë për integrimin e vendit në Bashkimin Europian.

“Të nderuar organe më të larta të parisë, këshiltarë, deputetë të kaluar e të ardhshëm, funksionarë të lartë, dua të ju lajmëroj në emër të të gjithë liderëve të frontit për fitoren e madhe, si në zgjedhjet presidenciale ashtu edhe në ato parlamentare.

E tërë fushata e përshkuar nga një unitet i fotë, nga ne bartësit, e përcjellë me sukses nga një Front i cili me sukes e ka kryer punën për ardhmërinë e brezave dhe gjeneratave.
E tërë fushata është përshkruar nga mesazhe sa demokratike aq dhe njerëzore. Më shumë paqe, stabilitet, për të gjithë vendin, marrëdhënie sa më të mira ndëretnike, me porosi sa më të forta se vendi jonë vendin e ka në BE.
Nostalgjitë, inatet apo dallimet që mund kohrat edhe ti shënojnë në pëolitikë nuk zen vend, në politikë duhet patur racionalitet për drejtësi të shtetit dhe procesit.
Këto zhvillime politike ne i kemi përcjellë para procesit, para vendimit për shpalljen e zgjedhjeve, me konsullta dhe mendima nga të gjitha palët, dhe në veçanti me konsullta në kuadër të drejtuesve të Frontit. Duke marrë parasyshë zhvillimet dhe divergjencat brenda politikave drejtuese, të subjekteve ne pamë si obligim dhe detyrim të nënshkruajmë një dokument të përbashkët që sot për herë të parë publikohet për opinionin. Dhe pjesa dërrmuese e atyre që kanë drejtuar procesin janë në dijeni të plotë”, tha Ahmeti.

Advertisement

Gjatë fjalimit të tij, Ahmeti theksoi rëndësinë e racionalitetit në politikë dhe nevojën për të lënë mënjanë emocionet për të ndërtuar struktura të qëndrueshme shtetërore. Ai gjithashtu prezantoi një deklaratë të përbashkët politike, e cila u nënshkrua nga liderë të ndryshëm politikë, duke përfshirë Arben Taravarin, Afrim Gashin, Bilall Kasmin dhe Izet Mexhitin. Dokumenti i nënshkruar më 13 janar nga të gjithë liderët e përmendur, përfshirë Ahmetin, shpreh një angazhim të fortë për bashkëpunim dhe qeverisje vetëm me ato parti politike që mbështesin ndryshimet kushtetuese për integrimin e vendit në BE.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like