Breaking News :

nothing found
21-09-2023

409 raste të reja me KOVID-19, dhjetë të vdekur, 289 pacientë të shëruar

Advertisement

Nga të sapo infektuarit 409 raste nga Shkupi janë 218, Prilepi 37, Manastiri 32, Kavadari 19, Velesi 18, Makedonski Brod 9, Kërçova dhe Gjevgjelia 8, Kumanova dhe Bogdanci 7, Koçani, Struga dhe Resnja – 6, Ohri – 5, Tetova dhe Shtipi – nga 4, Strumicë dhe Kriva Pallanka – nga 3, Gostivari, Dellçeva dhe Valandova – nga 2, Negotino, Radovishi dhe Vinica – nga 1.

Nga nëntë të vdekurit, gjashtë janë nga Shkupi (62, 65, 73, 74, 88 dhe 90 vjeç) dhe një i vdekur nga Manastiri (52), Kavadarci (39) dhe Prilepi (63). Të gjithë personat e raportuar kanë ndërruar jetë në kushte spitalore.

Nga 289 të shëruar nga Shkupi janë 161, Prilepi 21, Ohri 17, Kavadari 10, Kumanova, Manastiri dhe Velesi 9, Resnja 8, Kërçova 7, Tetova dhe Gjevgjelia 6, Strumicë 4, Sveti Nikole, Radovish dhe Bogdanci – nga 3, Shtip, Dellçevë Valandova dhe Demir Hisar – 2, Gostivar, Koçani, Kriva Pallanka, Dibër dhe Makedonski Brod – nga 1.

Sipas regjistrit të personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga “Moj Termin”, është raportuar një person i vdekur me datë vdekje 20.12.2021. I ndjeri i regjistruar është nga Ohri (1), i moshës 80 vjeçare. Vdiq në spital. Nga numri i përgjithshëm i vdekjeve (n = 10), tre persona janë vaksinuar plotësisht.

Janë kryer 4751 analiza përmes: ISHP-305, QSHP Shkup-79, QSHP Manastir-81, QSHP Prilep-66, QSHP Tetovë-12, QSHP Kumanovë-90, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-4, spitali laboratorik Kozle-0, UK Pulmologjia me alergologji -4, CGH 8-0 shtator, Instituti i Mikrobiologjisë-6, Zan Mitrev (Philip II) -106, Avicenna-199, Biotek-233, Sistina-111, laboratori Laor -246 , Sinlab-30, Remedika-22, Fertility-54, Genea-16, Nicob Lab-507, VFV Medical-84, Eli Medica-104, Royal Medica-57, Spectra-MM-23, Rapid Lab-16, Zan Mitrev Strumica-19, Nova Lab Diagnostics-14, PHI dhe PHI (test i shpejtë) – gjithsej 2.263.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.581.175 testime të Covid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vend që nga fillimi i epidemisë është 223.739, numri i të shëruarve është 211.021, numri i të vdekurve është 7.917, ndërsa numri i rasteve aktive është 4.801.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuar (gjithsej), Raste aktive (gjithsej)

Shkup 98340, Aktiv 2460
Kumanovë 13114, Aktiv 103
Tetovë 11419, Aktiv 74
Prilep 10779, Aktiv 349
Manastir 9213, Aktiv 348
Gostivar 8083, Aktiv 19
Veles 7503, Aktiv 138
Kavadar 7398, Aktiv 183
Ohër 6778, Aktiv 219
Shtip 6744, Aktiv 85
Strumicë 6276, Aktiv 128
Kërçovë 4316, Aktiv 66
Koçani 4102, Aktiv 48
Strugë 3934, Aktiv 29
Gjevgjeli 2919, Aktiv 83
Negotinë 2628, Aktiv 29
Sveti Nikole 2153, Aktiv 27
Kriva Pallankë 1956, Aktiv 42
Resnjë 1866, Aktiv 87
Radovish 1810, Aktiv 40
Berovë 1477, Aktiv 9
Dellçevë 1465, Aktiv 27
Dibër 1457, Aktiv 0
Vinicë 1180, Aktiv 14
Probishtip 1142, Aktiv 12
Valandovë 1033, Aktiv 56
Kratovë 789, Aktiv 7
Bogdanci 687, Aktiv 33
Demir Hisar 642, Aktiv 28
Krushevë 606, Aktiv 12
Makedonski Brod 536, Aktiv 26
Demir Kapija 434, Aktiv 6
Makedonska Kamenica 429, Aktiv 11
Pehçevë 357, Aktiv 1
Dojran 174, Aktiv 2.

Advertisement

Read Previous

Kasami: Në komunën e Tetovës një i punësuar ka marrë rrogë të rregullt duke qëndruar në Gjermani

Read Next

Xhaferi: “Nesër Pendarovski do t’ia dorëzojë mandatin Kovaçevskit”