Breaking News :

nothing found
26-09-2023

“4 mijë banesa për çiftet e reja”, kur pritet të fillojë projekti i Kurtit

Advertisement

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, gjatë fushatës në zgjedhjet e 6 tetorit pati premtuar se do ua lehtësonte jetën çifteve të reja duke ua mundësuar blerjen e banesës me këste brenda 10 vitesh.

Ai premtoi se do t’i ndërtoj katër mijë banesa në Prishtinë dhe përreth saj, ku çiftet e reja mund të paguanin nga 150 euro në muaj.

Por siç duket çiftet e reja do të presin goxha për të hyrë në këto banesa.

Zëdhënësi i Qeverisë së Kosovës, Përparim Kryeziu, në një përgjigje për IndeksOnline tha se Qeveria në bashkëpunim me Korporatën Financiare Ndërkombëtare është duke analizuar opsionet më të favorshme për zhvillimin e projektit.

Kryeziu tha se pas studimit të fizibilitet do të vendosin për opsionet e strukturave që duhet ndekur për zbatimin e projektit të banimit.

Qeveria e Republikës së Kosovës e ka prioritet projektin e banimit të përballueshëm, kësi soji në bashkëpunim me Korporatën Financiare Ndërkombëtare (IFC), në kuadër të Bankës Botërore, është duke analizuar opsionet më të favorshme për zhvillimin e mëtutjeshëm të projektit, dhe si hap të parë kemi ndërmarrë hulumtimin e tregut dhe studimin e fizibilitetit për projektin.

Qeveria dhe IFC do të bashkëpunojnë në zbatimin e programit, objektivat e të cilit përfshijnë:

-një vlerësim të tregut të banesave, duke pëfshirë një përkufizim të tregut të synuar, pikat e çmimeve, dhe analizën në detaje të ofertës dhe kërkesës për banim të përballueshëm dhe opsionet e mundshme;

-studimi i fizibilitetit të Projektit, i cili planifikon të ndërtojë 4000 banesa, brenda dhe përreth Prishtinës, do të përfshijë një analizë për opsionet e strukturimit të banimit të përballueshëm dhe zbatimin e projektit;

-rishikimin ligjior dhe rregullator të sektorit të banimit të përballueshëm

Rezultati i studimit të fizibilitetit do të na informojë për opsionet e duhura të strukturimit për t’u ndjekur, përshtatjet rregullatore e ligjore, si dhe politikat e nevojshme adekuate që duhet ndjekur për të mundësuar suksesin dhe zbatimin e projektit të banimit të përballueshëm”, tha ai

Advertisement

Read Previous

Arr*estohet 49 vjeçari nga Gostivari

Read Next

Pamje: Balotelli e godet shkelm në kokë bashkëlojtarin