Breaking News :

nothing found
21-09-2023

100 nga 250 nxënës nuk dinë shkrim e lexim, sqarohet drejtori

Advertisement

Drejtori i Arsimit, Remzi Bejselmani deklaroi se merr përgjegjësi që nxënësit e shkollës “Skënder Luarasi” dinë shkrim e lexim .

Është testi që iu nënshtruan qindra nxënës të klasës së 10 në shkollën “Skënder Luarasi” në Suharekë.

Pyetjet e parashtruara në lëndën e Gjuhës Shqipe dhe atë të Matematikës janë bazike.Mirëpo rezultati s’ishte fare i kënaqshëm, madje po konsiderohet i dobët nga Këshilli i Shkollës.

Nga 30 pikë, shumica e nxënësve kishin arritur rezultate minimale.

Prandaj një situatë e tillë ka shqetësuar drejtorin e shkollës, Hamdi Bytyqi i cili deklaroi se nga këta 250 nxënës në shkollën që ai drejton 100 prej tyre nuk dinë shkrim e lexim.

Mirëpo një ditë pas udhëheqësi i kësaj shkolle ka thënë se deklarata e tij është keqkuptuar, duke theksuar se kanë probleme te vazhdueshme me nxënësit që vinë nga shkollat fillore.

Bytyqi ka treguar se si kanë ardhur deri tek ky vetëvlerësim.

Mirëpo drejtori i Arsimit në këtë komunë, Remzi Bejselmani nuk po e sheh kaq problematike situatën.

Ai tutje ka treguar se nxënësit e kanë nënvlerësuar një test të tillë.

Shkolla “Skënder Luarasi” ka formuar edhe ekipe punuese për t’i mbështetur nxënësit që kanë nevojë për orë shtesë.

Advertisement

Read Previous

Falsifikoi dokumentet për COVID-19, ia mbyllin laboratorin

Read Next

Bas*tisje në Strumicë për dr*ogë, në pr*anga dy persona