„Поинаку“ со мапирани депонии на работна средба во ЈП Комуналец Битола

Advertisement

Советниците од „Поинаку“ денеска на работна средба со директорката на ЈП Комуналец Битола Гордана Наумовска. Габриела Илиевска, Иван Чулакоски и Алмир Адемоски на Наумовска и доставија листа со барања во која се содржани дел од предизборните ветувања, но и барања од граѓани кои во изминатитот период беа доставени до советниците.

„Ги мапиравме дивите депонии во градот и околината кои мора во најскоро време да бидат исчистени, побаравме санација на возилата за собирање на отпад, како и промена во распоредот на собирање на истиот, секојдневно миење и чистење на улиците, како и формирање на Комунална редарска служба. Разговаравме и за останати проблеми со кои се соочуваат граѓаните секојдневно. Реализацијата на нашите барања ќе ја следиме секојдневно, но и ќе ја дополнуваме листата согласно барањата и потребите на нашите сограѓани“ велат од „Поинаку“.

Advertisement

Read Previous

Писмото со закани за Јовески: Ако не ги ослободиш новинарите на Алфа, ќе те уб*иеме (Doc.)

Read Next

Поради падот на биткоинот речиси 30.000 милионери помалку

%d bloggers like this: